Tarieven huishoudelijke hulp Wageningen niet toereikend

Opella heeft besloten niet in te schrijven op de aanbesteding van de gemeente Wageningen voor de hulp bij het huishouden voor 2018-2021. De gemeente stelt nieuwe eisen, waardoor de tarieven niet toereikend zijn. Opella biedt sinds 2009 de hulp bij het huishouden in Wageningen.

 De gemeente Wageningen wil dat de zorgorganisatie die de hulp bij het huishouden biedt voor het geboden tarief meer administratieve taken op zich neemt. Zoals het rechtstreeks factureren van de eigen bijdrage van de rijksoverheid aan klanten en daarmee ook het risico als klanten niet betalen. Ook komen er andere, zwaardere, taken voor de huishoudelijk medewerkers. Het is onduidelijk wat die taken precies inhouden en of medewerkers gezien het geboden tarief het salaris zouden kunnen krijgen waar zij recht op hebben. Opella besloot niet in te schrijven, omdat de organisatie daarmee verlies zou lijden op de hulp bij het huishouden in de gemeente Wageningen.

Opella betreurt de beslissing. De huidige klanten en medewerkers zijn erg tevreden over de hulp bij het huishouden van Opella in Wageningen. Klanten waarderen de hulp bij het huishouden in Wageningen met het cijfer 8,1 (ZorgkaartNederland.nl) en de medewerkertevredenheid is gemiddeld 8. Opella heeft medewerkers en klanten geïnformeerd dat naar verwachting een andere aanbieder de hulp bij het huishouden in de gemeente Wageningen overneemt met ingang van 1 januari 2018.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s