Welkom

Welkom op de website van De Zorgwegenwacht
De Zorgwegenwacht is een vrijwilligersorganisatie, opgericht in 2009. In de beginjaren konden de oprichters van de stichting nog met zijn tweeën alle cliënten van dienst zijn. Vanwege het snel stijgende aantal hulpvragen zijn nu meerdere vrijwilligers werkzaam voor De Zorgwegenwacht.

Iedereen krijgt in de loop van zijn leven te maken met een groot aantal instanties. Bijvoorbeeld als u belastingaangifte moet doen of een toeslag aanvragen. Maar ook als u langdurig ziek wordt, werkloos of de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Door het grote aantal instanties en het oerwoud aan regelingen komen steeds meer mensen in de problemen. Om iedereen – jong en oud(er) – snel én vakkundig de helpende hand te kunnen bieden is De Zorgwegenwacht opgericht.

Wij zijn er voor inwoners van de gemeente Ede.

De Zorgwegenwacht wordt vooral gevraagd om te helpen met de belastingaangifte(s) en met het aanvragen van toeslagen. Wat ons werk extra leuk maakt is dat onze hulp ook vaak gevraagd wordt voor allerlei andere zaken. Onder “Diensten”  staan een groot aantal zaken, waarbij we u de helpende hand kunnen bieden. Omdat onze vrijwilligers vrijwel allemaal andere opleidingen hebben gevolgd, hebben we op een heel breed terrein de benodigde kennis in huis.

Wat onderscheidt De Zorgwegenwacht van veel andere organisaties?
Bij ons geen wachttijden! Zodra wij een hulpvraag ontvangen, gaan we meteen daarmee aan de slag. In de meeste gevallen lukt het om u nog dezelfde dag te “koppelen” aan een van onze vrijwilligers. Degene die u gaat helpen, belt u om een afspraak te maken voor een bezoek bij u thuis. Daar hebben de meeste mensen de benodigde papieren bij de hand om snel aan de slag te kunnen gaan. Bovendien hoeft u zelf niet “van huis”, wat vooral mensen, die niet mobiel zijn erg fijn vinden. Voor meer informatie zie “Werkwijze“.

Zijn aan de hulp van De Zorgwegenwacht voor mij kosten verbonden?
Dankzij een subsidie van de gemeente Ede kunnen we onze diensten gratis aanbieden. Alleen voor hulp bij uw belastingaangifte vragen we een eigen bijdrage. Overigens helpen we houders van een pas van de Voedselbank en degenen die in een schuldhulpverleningstraject zitten/komen, gratis met hun belastingaangifte. Voor meer informatie zie “Tarieven“.

Is mijn privacy bij De Zorgwegenwacht gewaarborgd?
De vertrouwelijke omgang met al uw gegevens staat bij ons hoog in het vaandel. Al onze vrijwilligers ondertekenen een zogenaamde geheimhoudingsovereenkomst.   U hoeft dan ook niet bang te zijn dat er informatie van u “op straat” belandt. Bovendien zijn wij allemaal in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (V.O.G.).

Hebt u een klacht over onze dienstverlening?

Bent u onverhoopt niet tevreden over onze diensten? Bekijkt u dan onze klachtenregeling

U kunt ons dagelijks (maandag t/m vrijdag) tussen 9 en 10 uur bellen op nummer 0318-575848. Liever een email? Ons emailadres is info@zorgwegenwacht.nl

Contactgegevens:
Postadres: Weerkruislaan 64, 6721 BV Bennekom
Telefoon: 0318-575848.

Via de Zorgwegenwacht nu ook een voordelige zorgverzekering bij   

Advertenties